miércoles, 17 de octubre de 2018

Atenció!! Futurs professors i orientadors amb ganes de canviar el món, seguiu-mos!!!

Aquest món avança massa ràpid i nosaltres estam disposats a poder fabricar el vaixell en el qual puguem navegar tots junts, seguint el ritme de les onades i canvis que ens ofereixen les noves tecnologies.

Abans de començar a parlar d'educació i tecnologia, de reflexionar i escriure respecte a diferents processos i entorns educatius, caldria una petita presentació per part nostra, perquè entengueu perquè som aquí i que anirem fent.

En primer lloc, som quatre alumnes de l'assignatura "Processos i Contextos Educatius", enmarcada dintre del "Màster de Formació del Professorat" i què imparteix la Universitat de les Illes Balears (UIB) a la seu d'Eivissa. Per això, encara que podria considerar-se un blog acadèmic, no es descarta l'opció d'introduir algunes de les nostres inquietuds, consideracions, reflexions... Aspectes relacionats amb el nostre futur com a professors i orientadors i, per tant, amb el futur de l'educació. Mencionat això, arriba el moment de presentar-nos personalment:
  • Luis López. Graduat en Pedagogia i amb un màster en crítica educativa, després d'haver-me centrat en aspectes teòrics i reflexius sobre l'educació, crec que ha arribat el moment d'aproximar-me directament a l'acció, als "camps de batalla" que són les aules. Apassionat per l'educació, esper aprendre sobre els diversos processos i entorns d'aprenentatge i que, tots junts, puguem reflexionar sobre el nostre propi procés formatiu.
  • Xavi Martínez. Graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i amb formació en nutrició esportiva, no he volgut deixar passar l'oportunitat de formar-me com a futur professor d'educació física. Tot i que m'agradaria experimentar altres branques esportives, com rendiment o salut, sempre m'ha cridat l'atenció l'educació, fins al punt d'agradar-me treballar amb nens i nenes. Crec que es poden fer coses molt interessants, educativament, des del món esportiu (i al revés) i per això estic aquí.
  •  Marc Puig. Graduat en Història, sempre he tingut clar que volia dedicar-me al món de l'educació, com a professor d'història, de manera que ajuntava dues de les meves passions. Durant aquest procés formatiu m'agradaria aprendre a treballar la història d'una manera que sigui més interessant pels meus futurs alumnes, fent d'aquesta matèria, una matèria més reflexiva, més educativa, ajudant a què els alumnes puguin entendre el present (i el futur) a través de les oportunitats que ens brinda la història.
  • Xicu Ramón. Graduat en Geografia, sempre he tingut curiositat per la docència, especialment durant el grau, fixant-me molt en com impartien les classes, en la relació entre professor i alumne... i altres aspectes que ara podria considerar didàctics o pedagògics. Amb aquest màster esper aprendre a exercir com a docent i tenir una primera toma de contacte amb la funció docent, i, amb aquest espai, reflexionar i compartir els nostres pensaments sobre el que anem aprenent.

Per començar, respecte a la relació educació-tecnologia, un primer consell: 

No deixeu que les noves tecnologies us dominin, aprengueu a què es rendeixin per la construcció del vostre coneixement!! La tecnologia és fonamental, però no oblidem que hem de lluitar amb l'escletxa digital!! ÀNIMS!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario